Boek
Nederlands

Vos en Haas feestboek

+1
Vos en Haas feestboek
×
Vos en Haas feestboek Vos en Haas feestboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Piep, Tok en Iek zijn eregasten op het grote feest van Uil. Maar is Iek er eigenlijk wel? Hij is aanwezig, maar hij doet nergens aan mee. Hij kijkt alleen maar op zijn smartfoon. Hij zit op feesboek en maakt selfies. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Feesten
Titel
Vos en Haas feestboek
Auteur
Sylvia Vanden Heede Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2018
47 p. : ill.
ISBN
9789401450171 (hardback)

Besprekingen

Uil geeft een feest! Iedereen is uitgenodigd, maar de eregasten zijn Piep en Tok en Iek. Maar ís Iek er eigenlijk wel? Hij heeft het druk met zijn smartfoon. Tok legt uit dat Iek op feesboek zit. Dat vindt Uil maar gek, want stoelen zijn toch om op te zitten? Als Iek selfies gaat maken, wordt het toch weer feest. Luxe uitgevoerd nieuw deel in de onvolprezen serie over Vos en Haas die dit jaar twintig wordt. Het boek is uitgevoerd in groot formaat en met stevige kaft en bladzijden. De tekst is in grote schreefletters gedrukt en sommige woorden springen eruit in grotere letters. Grote en kleine kleurenillustraties wisselen elkaar af. Illustrator en auteur zijn qua humor aan elkaar gewaagd. Thé Tjong-Khing laat de dieren swingen, Sylvia Vanden Heede slaat de lezers om de oren met taalgrappen die ieder lezertje zullen doen schateren. Vanden Heedes rijke taal is geschikt voor beginnende lezers, maar ook voor voorlezers valt er veel te beleven. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf c…Lees verder

Vos en Haas

Piep, Tok en Iek komen op bezoek. Reden genoeg om een feestje te organiseren. Alle dieren dragen hun steentje bij om er iets leuk van te maken. Ieder neemt een taak op zich. Op een paar akkefietjes na, verloopt de organisatie prima en kan er afgeteld worden naar de komst van het trio. Daar zijn ze. Piep en Tok lopen vooraan, Iek slentert achterop kijkend op een plat, zwart ding: een 'smartfoon'. Oorspronkelijk wordt hier weinig aandacht aan besteed, maar als het duidelijk wordt dan hij zich hierdoor van het feestje afzondert, worden de dieren toch benieuwd. Wat kan er immers zo belangrijk zijn dat je er zelfs een feestje voor laat voorbijgaan? Iek legt uit wat hij allemaal met zijn 'smartfoon' kan doen en introduceert ook 'feesboek'. In no-time zitten de dieren met z’n allen rond het schermpje. Natuurlijk willen zij ook zo’n 'smartfoon'. Terwijl Uil zich ergert, verkoopt Rob 5 stuks, een nieuwe reden om te vieren en om selfies te maken. Jammer genoeg is het moeilijk om ze door te s…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia