Boek
Nederlands

De duistere profetie

Tahereh Mafi (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
De duistere profetie
×
De duistere profetie De duistere profetie
In de reeks:
Alizeh; 1
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Alizeh is een onopvallende bediende en niemand mag weten wie ze echt is: een djinn. Kamran is de kleinzoon van koning Zaahl en kroonprins van Ardouia. Hij wil een profetie over de dood van zijn grootvader voorkomen, maar wordt verliefd op een zekere bediende… Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De duistere profetie
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
This woven kingdom
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, © 2023
479 p.
ISBN
9789463494052 (paperback)

Besprekingen

Een boek uit de nieuwe fantasyserie ‘Alizeh’.Alizeh is een onopvallende bediende. Niemand in Ardounia mag weten wie ze echt is: een djinn. Haar volk is vrijwel volledig uitgeroeid, ook haar ouders zijn vermoord. Sindsdien is ze haar leven niet zeker en houdt ze haar bovennatuurlijke krachten verborgen. Kamran is de kleinzoon van koning Zaahl en de kroonprins van Ardounia. Hij weet dat er een profetie is gedaan over het lot van zijn grootvader: een demonachtig wezen met ijs in diens bloed zal hem doden. Kamran is vastbesloten om het monster te vinden en te stoppen, voordat de profetie in vervulling kan gaan. Maar dan wordt hij verliefd op een zekere bediende… Sfeervol en meeslepend geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Tahereh Mafi is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Over Tahereh Mafi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Biografie

Tahereh Mafi werd in 1988 geboren in een klein dorp in Connecticut als jongste van vijf kinderen en heeft vier oudere broers. Haar ouders zijn Iraanse immigranten. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de familie naar Noord-Californië en twee jaar later naar Orange County. Mafi studeerde eerst af aan de University High School in Irvine (Californië) en later aan de Soka University of America in Aliso Viejo (Californië). Ze heeft een grote talenkennis en beheerst in verschillende mate acht verschillende talen. Ze studeerde een semester in Barcelona, waarbij ze zich op de Spaanse literatuur toelegde.

Haar debuutroman Shatter Me, werd gepubliceerd op 15 november 2011. In haar Touching Juliette-serie, sciencefictionromans in een dystopische toekomst, volgden nog vier boeken. In augustus 20…Lees verder op Wikipedia