Boek
Nederlands

Heel me

Tahereh Mafi (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Heel me
×
Heel me Heel me
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Juliette (17) is nu opperbevelhebber, met haar geliefde Warner (19) aan haar zijde. Maar dan doet ze een schokkende ontdekking over haar verleden. Kan ze zichzelf onder controle houden? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Heel me
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Restore me
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2018
392 p.
ISBN
9789463492102 (hardback)

Besprekingen

De 17-jarige Juliette Ferras heeft samen met haar geliefde Warner en haar groep Noord-Amerika overgenomen na een bittere strijd. Als opperbevelhebber wil ze een overleg met de overige vijf continenten, om de vrede in de wereld te herstellen. De overige wereldleiders hebben echter een heel andere agenda. Wanneer Juliette schokkende ontdekkingen doet over haar verleden en dat van Warner, is ze aan de ene kant gebroken, maar is haar gave om met een aanraking iemand te doden sterker dan ooit. Wat gebeurt er als het noodlot toeslaat? In dit vierde deel uit de serie 'Touching Juliette'* staan Warner en Juliette centraal, om en om vertellen ze de gebeurtenissen vanuit hun gezichtspunt (ik-figuur). Veel beeldend taalgebruik en veel onderliggende verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog, de Amerikaans maatschappij met de wapenwedloop, het geweld, de discriminatie etc. Een bijzondere en intrigerende serie. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Tahereh Mafi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Biografie

Tahereh Mafi werd in 1988 geboren in een klein dorp in Connecticut als jongste van vijf kinderen en heeft vier oudere broers. Haar ouders zijn Iraanse immigranten. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de familie naar Noord-Californië en twee jaar later naar Orange County. Mafi studeerde eerst af aan de University High School in Irvine (Californië) en later aan de Soka University of America in Aliso Viejo (Californië). Ze heeft een grote talenkennis en beheerst in verschillende mate acht verschillende talen. Ze studeerde een semester in Barcelona, waarbij ze zich op de Spaanse literatuur toelegde.

Haar debuutroman Shatter Me, werd gepubliceerd op 15 november 2011. In haar Touching Juliette-serie, sciencefictionromans in een dystopische toekomst, volgden nog vier boeken. In augustus 20…Lees verder op Wikipedia