Boek
Nederlands

Het lot van de djinn

Tahereh Mafi (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Het lot van de djinn
×
Het lot van de djinn Het lot van de djinn
In de reeks:
Alizeh; 2
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Koning Zaal is vermoord en Alizeh is weggevoerd door koning Cyrus van Tulan. Kamran blijft zwaar gewond achter. Heeft Alizeh hem verraden? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het lot van de djinn
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
These infinite threads
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2023
392 p.
ISBN
9789463494458 (paperback)

Besprekingen

Een fantasyverhaal over magie, macht, verliefdheid en wraak: deel 2* van de ‘Alizeh’-serie. In dit deel wordt Alizeh tegen haar wil meegenomen door Cyrus, de koning van buurland Tulan, na de gebeurtenissen aan het hof in Ardounia. Ze wil de Djinn bevrijden en een goede koningin zijn, maar worstelt met de mogelijkheid van een huwelijk met Cyrus en haar gevoelens voor Kamran. Ondertussen wil Kamran wraak nemen voor de moord op zijn grootvader en hoopt hij dat Alizeh in Tulan op hem wacht. Sfeervol en meeslepend geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Tahereh Mafi is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Over Tahereh Mafi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Biografie

Tahereh Mafi werd in 1988 geboren in een klein dorp in Connecticut als jongste van vijf kinderen en heeft vier oudere broers. Haar ouders zijn Iraanse immigranten. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de familie naar Noord-Californië en twee jaar later naar Orange County. Mafi studeerde eerst af aan de University High School in Irvine (Californië) en later aan de Soka University of America in Aliso Viejo (Californië). Ze heeft een grote talenkennis en beheerst in verschillende mate acht verschillende talen. Ze studeerde een semester in Barcelona, waarbij ze zich op de Spaanse literatuur toelegde.

Haar debuutroman Shatter Me, werd gepubliceerd op 15 november 2011. In haar Touching Juliette-serie, sciencefictionromans in een dystopische toekomst, volgden nog vier boeken. In augustus 20…Lees verder op Wikipedia