Boek
Nederlands

Jake en de T. rex

Thé Tjong-Khing (auteur)
+1
Jake en de T. rex
×
Jake en de T. rex Jake en de T. rex

Jake en de T. rex

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De vader van Jake vindt op hun ranch een bijzonder dinosaurusbot. Er komt een heel team om het skelet op te graven. ‘s Nachts beleeft Jake als superheld Magic Man een spannend avontuur met de dinosaurussen in de prehistorie. Groot prentenboek met kleurrijke, stoere illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Jake en de T. rex / tekst en illustraties Thé Tjong-Khing
Auteur
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
[28] p. : ill.
Aantekening
Geïnspireerd op het verhaal van de opgraving van Tyrannosaurus rex Trix door Naturalis
ISBN
9789025870881 (hardback)

Besprekingen

Groot prentenboek met een spannend verhaal over dinosauriërs. Jake woont op een ranch in Montana (VS). Zijn vader vindt op het land een dinosaurusbot. Archeologen graven vervolgens een heel skelet uit. ’s Avonds in bed verandert Jake in zijn droom in Magic Man en belandt in de prehistorie tussen vele soorten dinosauriërs. Hij redt tot drie keer toe het leven van een jonge Tyrannosaurus. Als er opeens gevaar dreigt voor alle dieren is Magic Man weer gewoon Jake op de ranch. De bekende illustrator liet zich voor dit verhaal inspireren door een opgraving van een Tyrannosaurus door Museum Naturalis te Leiden, die dit boek liet uitgeven ter gelegenheid van de T.rex tentoonstelling*. Mooie grote aquarellen over dubbele pagina’s vormen prachtige decors met daarin met pen omlijnde figuren. Aan de binnenkant van de voorflap zijn 24 details uit de illustraties uitgelicht, met omschrijving van de dino’s. Aan de binnenkant van de achterflap staat Jake afgebeeld naast het tentoongestelde skelet. P…Lees verder

Jake en de T.rex

Jake is een geweldige dinofan. Groot is zijn geluk als er op het land van zijn ouders dinobotten gevonden worden. In zijn droom wordt Jake Magic Man. Als een ware superheld beleeft hij allerlei avonturen in de dinowereld. In dit prentenboek maak je kennis met de dino’s uit de periode van Trix, de Tyrannosaurus rex die in Montana (Verenigde Staten) leefde en er werd opgegraven. Er komen nog heel wat andere soorten dino's in het verhaal voor. Wie eerder een dinoleek is, hoeft niet te treuren. De dino’s die in dit boek de revue passeren, krijgen op het voorste schutblad hun wall of fame met hun naam en een beknopte uitleg.

Thé Tjong-Khing zette zijn schouders onder dit 'officiële' prentenboek bij de tentoonstelling 'T.rex in Town' van Museum Naturalis, waar je het skelet van Trix kan gaan bekijken (net zoals op het schutblad achteraan). Het prentenboek is een leuk hebbeding voor dino- én Thé Tjong-Khing-fans, al valt het verhaal wat magertjes uit. De illustraties maken wel …Lees verder

Over Thé Tjong-Khing

CC BY 4.0 - Foto van/door Rob Croes voor Anefo

Thé Tjong-Khing (Purworejo, 4 augustus 1933) is een Nederlandse striptekenaar en illustrator.

Leven en werk

Thé werd geboren te Purworejo in het toenmalige Nederlands-Indië in een westers georiënteerde Chinese familie. Als kind tekende hij met krijtjes op een schoolbord in het ouderlijk huis en hij las graag de Tarzan-boeken van Edgar Rice Burroughs. Thé volgde het lyceum en studeerde daarna aan de Seni Rupa-kunstacademie te Bandung. Hij ging in 1956 naar Nederland en begon al snel als tekenaar bij Toonder Studio's, aanvankelijk als volontair en later in vaste dienst. Hij tekende strips, zoals Iris en Arman en Ilva, Storende verhalen voor De Vrije Balloen (waarvan hij medeoprichter was) en enkele strips voor het weekblad Tina. In 1997 kreeg Thé Tjong-Khing voor zijn gehele oeuvre de Trentenaire, een eenmalige prijs ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum van het Stripschap.

<…Lees verder op Wikipedia