Dvd
Zweeds

The Sandhamn murders. Seizoen 3

Viveca Sten (naar het werk van), Jakob Cedergren (acteur)
Moorden op en rond het idyllische eiland Sandhamn bij Stockholm worden opgelost door rechercheur Thomas Andreasson die een persoonlijke band met het eiland heeft.
Titel
The Sandhamn murders. Seizoen 3
Naar het werk van
Viveca Sten
Acteur
Jakob Cedergren
Uniforme titel
Morden i Sandhamn Volume 3
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, © 2018
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
4 x 90 min.
Aantekening
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de romans van Viveca Sten
EAN
5407003481303

Besprekingen

Seizoen 3 (2014) van een Zweedse detectiveserie naar de boeken van Viveca Sten. Sten is een Zweedse juriste (1959) die sinds haar jeugd de zomers doorbrengt op het idyllische eiland Sandhamn dat voor de kust van Stockholm ligt. Hoofdpersonen zijn Thomas Andreasson (Jakob Cedergren), een rechercheur die na een persoonlijk drama te werk is gesteld op Sandhamn en zijn jeugdvriendin Nora Linde (Alexandra Rapaport), die daar een zomerhuis bezit. Een groepje kinderen dat verstoppertje speelt in het bos doet een verschrikkelijke ontdekking: er ligt een menselijke arm in een zak. Thomas en zijn collega Mia Holmgren onderzoeken de zaak en vinden een verband met de verdwijning van een meisje een jaar eerder. Dan wordt een tweede meisje als vermist opgegeven. Alle opnames zijn op locatie gemaakt, het tempo is rustig, de nadruk ligt meer op de sfeer met een vleugje romantiek dan op de spanning. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘Onschuldig verleden’ (I grunden utan skuld’, 2010). 3 afleveringen.

Over Viveca Sten

Viveca Sten (Stockholm, 18 juni 1959) is een Zweedse schrijfster en juriste.

De boeken van Viveca Sten spelen zich af op Sandhamn, een eiland in de archipel voor de kust van Stockholm. Sinds haar kindertijd bracht ze zomers door op Sandhamn waar haar familie sinds meerdere generaties een huis heeft. Ze haalde een Bachelor of Laws aan de Universiteit van Stockholm en een MBA aan de Stockholm school of economics. Ze heeft gewerkt bij Amadeus Scandinavia (SAS), LetsBuyit.com en PostNord (Zweeds-Deense posterijen). Ze werkt als schrijfster, juridisch adviseur, regisseur en docent.

Viveca Sten woont buiten Stockholm. Ze is gehuwd en moeder van drie kinderen.

Bibliografie

Fictie
  • 2008, I de lugnaste vatten - Stille wateren
  • 2009, I den innersta kretsen - Hogere kringen
  • 2010, I grunden utan skuld - Onschuldig verleden
  • 2011, I natt är du död - Vannacht ben je dood
  • 20…Lees verder op Wikipedia