Dvd
Zweeds
Moorden op en rond het idyllische eiland Sandhamn bij Stockholm worden opgelost door rechercheur Thomas Andreasson die een persoonlijke band met het eiland heeft.
Titel
The Sandhamn murders. Seizoen 5
Naar het werk van
Viveca Sten
Acteur
Nicolai Cleve Broch Alexandra Rapaport
Uniforme titel
Morden i Sandhamn Volume 5
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
3 x 90 min.
Aantekening
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de romans van Viveca Sten
EAN
5407003483505

Besprekingen

Seizoen 5 (2015) van een Zweedse detectiveserie naar de boeken van Viveca Sten, een Zweedse juriste die sinds haar jeugd de zomers doorbrengt op het idyllische eiland Sandhamn voor de kust van Stockholm. Hoofdpersonen zijn Thomas Andreasson (Jakob Cedergren), een rechercheur die na een persoonlijk drama te werk is gesteld op Sandhamn en zijn jeugdvriendin Nora Linde (Alexandra Rapaport), die daar een zomerhuis bezit en officier van justitie is. Nora staat voor veel veranderingen, zowel in haar privé- als in haar professioneel leven. Ze heeft het geschopt tot officier van justitie, en wordt nog steeds bijgestaan door haar trouwe assistent Pär. De chemie tussen haar en Alexander is er nog steeds, maar hij heeft vooral oog voor Vicky. Ondertussen wordt Nora door iemand anders het hof gemaakt. Dit vijfde seizoen bestaat uit drie nieuwe, spannende films uit het Vivica Sten-universum: ‘Angelica, ‘Lili, en ‘Olivia. IMDb score: 7/10.

Over Viveca Sten

Viveca Sten (Stockholm, 18 juni 1959) is een Zweedse schrijfster en juriste.

De boeken van Viveca Sten spelen zich af op Sandhamn, een eiland in de archipel voor de kust van Stockholm. Sinds haar kindertijd bracht ze zomers door op Sandhamn waar haar familie sinds meerdere generaties een huis heeft. Ze haalde een Bachelor of Laws aan de Universiteit van Stockholm en een MBA aan de Stockholm school of economics. Ze heeft gewerkt bij Amadeus Scandinavia (SAS), LetsBuyit.com en PostNord (Zweeds-Deense posterijen). Ze werkt als schrijfster, juridisch adviseur, regisseur en docent.

Viveca Sten woont buiten Stockholm. Ze is gehuwd en moeder van drie kinderen.

Bibliografie

Fictie
  • 2008, I de lugnaste vatten - Stille wateren
  • 2009, I den innersta kretsen - Hogere kringen
  • 2010, I grunden utan skuld - Onschuldig verleden
  • 2011, I natt är du död - Vannacht ben je dood
  • 20…Lees verder op Wikipedia