Boek
Nederlands

Lottie Luna en het maanlichtfeestje

Vivian French (auteur), Nathan Reed (illustrator), Sofia Engelsman (vertaler)
+1
Lottie Luna en het maanlichtfeestje
×
Lottie Luna en het maanlichtfeestje Lottie Luna en het maanlichtfeestje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lottie Luna is een weerwolfmeisje en heeft superkrachten. Samen met Wilf wil ze Marion verrrassen voor haar verjaardag. Maar een pestende klasgenoot maakt het ze erg moeilijk.Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Weerwolven, Superhelden
Titel
Lottie Luna en het maanlichtfeestje
Auteur
Vivian French 1945-
Illustrator
Nathan Reed
Vertaler
Sofia Engelsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lottie Luna and the twilight party
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
125 p. : ill.
ISBN
9789402706673 (hardback)

Besprekingen

Los te lezen, tweede boek over weerwolfmeisje Lottie Luna. Ze is supersterk, supersnel en ze heeft superogen. Lottie heeft op haar nieuwe school twee beste vrienden gevonden, Marion en Wilf. Marion is binnenkort jarig en Lottie wil iets voor haar organiseren. Ze schrijft een briefje aan Wilf om na school met hem af te spreken. Ze schrijft erbij dat hij het stil moet houden voor Marion omdat ze haar gaan verrassen. Klasgenoot Kiki vindt het briefje op de grond en geeft een deel ervan aan Marion, die zich daardoor afvraagt of Lottie en Wilf nog wel bevriend met haar willen zijn. En dat is precies de bedoeling van Kiki. Zou het nog goedkomen met de drie vrienden? En krijgt Marion nog wel een leuke verrassing voor haar verjaardag? Grappig verhaal met veel zwart-witillustraties waarin de onderwerpen vriendschap en pesten worden behandeld. Overzichtelijke bladspiegel, ruime interlinie. In 2019 verscheen het eerste deel, 'Lottie Luna en de bloementuin'*. Dit tweede deel is de vertaling van '…Lees verder

Lottie Luna en het Maanlichtfeestje

Ze heeft het liever niet, maar we vertellen het toch: Lottie Luna is een heel bijzonder weerwolfje. Niet alleen is ze van koninklijken bloede, ze beschikt ook over speciale gaven: ze is supersnel en supersterk en kan uitstekend horen en zien. Haar buitengewone krachten gebruikt ze alleen wanneer het nodig is, bijvoorbeeld om haar beste vriendin Marion een spetterend verjaardagsfeestje te geven. Lottie Luna is overduidelijk een vriendelijk weerwolfje; ondanks haar scherpe tandjes lijkt ze helemaal niet eng. Lottie en de andere weerwolven hebben ook verrassend veel menselijke eigenschappen. En klaarblijkelijk houden weerwolven wel van opvallende kapsels, zoals we in de stripachtige zwart-witillustraties zien. De expressieve illustraties brengen extra schwung in het verhaal, dat qua inhoud en opmaak mooi op maat is van jonge lezers, in het bijzonder meisjes.                               

Lottie Luna kan zeker een boekenreeks vol vertellen, met vier boeken is ze al aardig o…Lees verder