Parijs, 1794. Een man kijkt toe hoe zijn moeder naar de guillotine wordt gebracht en weet dat hij er alles aan moet doen om aan hetzelfde lot te ontsnappen.
Titel
Aartsvijand
Auteur
Wilbur Smith
Medewerker
Tom Harper
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nemesis
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2023
542 p.
ISBN
9789401619301 (paperback)

Besprekingen

Een roman uit de historische serie ‘Courtney’. Parijs, 1794. Paul Courtney kijkt toe hoe zijn moeder naar de guillotine wordt gebracht en weet dat hij er alles aan moet doen om aan hetzelfde lot te ontsnappen. Paul voegt zich bij het leger van Napoleon en wordt naar Egypte gestuurd. Maar hoever zal hij gaan elke hoek verraders verschuilen? Kaapstad, 1806. Twaalf jaar later zweert Adam Courtney op het Neptunuszwaard van zijn vader dat hij niet zal rusten voor hij de eer van zijn familie heeft hersteld. Op zijn tocht van Kaapstad naar Calcutta ontdekt Adam dat de vijand die hij zoekt misschien dichterbij is dan hij denkt… Spannend en toegankelijk geschreven. Wilbur Smith (Kabwe, 1933 - Kaapstad, 2021) was een internationaal bekende schrijver. Hij schreef meer dan veertig boeken. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia