Boek
Nederlands
Als Mungo uit Engeland terugkeert in Virginia blijkt er door toedoen van een onbetrouwbare advocaat niets meer van zijn familiebezit over te zijn en is zijn jeugdliefde door de advocaat meegenomen. Mungo gaat werken op een schip naar Afrika om geld te verdienen zodat hij wraak kan nemen.
Titel
De roep van de raaf
Auteur
Wilbur Smith
Medewerker
Corban Addison
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Call of the raven
Uitgever
Haarlem: Xander, 2020
416 p.
Aantekening
Prequel bij De Ballantyne-serie
ISBN
9789401611985 (paperback)

Besprekingen

1841: Mungo St. John verneemt in Engeland dat zijn vader overleden is en dat zijn tabaksplantage in Virginia failliet is. Bij zijn terugkeer ontdekt hij wat werkelijk gebeurde. Chester Marion, de advocaat van de familie, maakte misbruik van het vertrouwen van Mungo’s vader en vernietigde zijn testament. Camilla, jeugdliefde van Mungo, zou testamentair vrij zijn bij het overlijden van haar eigenaar. Mungo wil Camilla redden en Chester te gronde richten. De wraak kost geld en dat heeft Mungo niet. Hij gaat hiervoor aan boord van een schip naar Afrika. Veel later ontdekt hij dat Camilla in handen viel van Chester en slavin bleef. We volgen de bootreizen van Mungo naar Afrika en zijn ongeremde gedrevenheid wraak te nemen. Daarnaast is er het leven van Camilla met Chester en het verlangen van Mungo en Camilla naar elkaar. Avontuur, passie en gevechten wisselen elkaar af in een spannend verhaal met onverwachte wendingen, die het boek tot een pageturner maken. 'De roep van de Raaf' is de p…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia