1774. Een jongeman vertrekt van Zuid-Afrika naar Engeland — op zoek naar avontuur. Na zijn geld verbrast te hebben in de hoofdstad, belandt hij bij de marine. In de Britse strijd tegen opstandige Amerikaanse kolonisten wordt hij geconfronteerd met onverwachte familiebanden.
Titel
Stormvloed
Auteur
Wilbur Smith
Medewerker
Tom Harper
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Storm tide
Uitgever
Haarlem: Xander, 2022
430 p.
ISBN
9789401616850 (paperback)

Besprekingen

Een historische thriller over moed, wraak en vrijheid, revolutie en een intens verdeelde familie. 1774. Rob Courtney groeit op aan de oostkust van Afrika, dromend van een avontuurlijk leven op zee. Als zijn grootvader sterft, grijpt Rob zijn kans en vertrekt naar Engeland. In Londen wordt hij echter verleid door de charmes van de grote stad, en al snel raakt hij zijn geld en zijn hoop op avontuur kwijt. Tot hij bij de marine terechtkomt, en de Atlantische Oceaan over wordt gestuurd om te strijden tegen opstandige Amerikaanse kolonisten. In Amerika leiden zijn verre neven Cal en Aidan Courtney, zonder dat Rob het weet, een opstand tegen de Britten. Hun enige wens is Amerikaanse onafhankelijkheid, en ze zijn vastbesloten om de Britten uit Amerika te verdrijven.' Stormvloed' is ongecompliceerd en met vaart geschreven en neemt de lezer mee naar een Amerika op de rand van een alles veranderende revolutie. Het boek zal lezers aanspreken die houden van historische thrillers. Wilbur Smith (Ka…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia