Besprekingen

Een fout geparkeerde auto leidt naar een lugubere ontdekking: achterin de auto ligt een aantal ledematen in plastic zakken. Deze lijken te hebben toebehoord aan een verdwenen vrouw die voor een afstudeeropdracht onderzoek deed naar kinderen die niet gevaccineerd zijn. De mogelijke dader is een man die opeens van de aardbodem is verdwenen en wiens dochter een paar maanden geleden overleed aan mazelen. Het vinden van deze man is schijnbaar de oplossing van de moordzaak, maar bij deze auteur is het nooit zo eenvoudig. Zesde misdaadroman met politieman Haldur en kinderpsychologe Freyja, die in dit boek de overstap naar de politie heeft gemaakt, hoewel ze zich afvraagt wat ze daar eigenlijk kan bijdragen. Opnieuw een goeddoordacht plot waarbij alle details kloppen. Ook nu wordt de lezer op het eind op extra onthullingen getrakteerd, die het verhaal nog schrijnender maken. Terecht een veelvoudig bekroonde IJslandse bestsellerauteur.

Over Yrsa Sigurdardottir

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door TimDuncan

Vilborg Yrsa Sigurðardóttir (24 augustus 1963) is een IJslandse schrijfster van misdaad- en jeugdromans.

Biografie

Yrsa Sigurðardóttir werd in 1963 geboren. Ze studeerde in 1983 af aan de Menntaskólinn ín Reykjavík en begon vervolgens aan de studies civiele techniek aan de Universiteit van IJsland waar ze in 1988 een Bachelor of Science behaalde. Ze vervolgde haar studie aan de Concordia University in Montreal en behaalde er in 1997 de academische graad van Master of Science. In 2020 woont ze met haar man en twee kinderen in Seltjarnarnes in de buurt van Reykjavík en werkt als civiel ingenieur bij de Kárahnjúkadam in het oosten van IJsland. Hier schrijft ze sinds 1998 haar boeken in haar hut.

Carrière

In 1998 publiceerde ze haar eerste kinderboek en in 2003 werd haar boek Biobörn bekroond met de IJslandse kinderboeke…Lees verder op Wikipedia