Livre
Néerlandais

De roep terug

Ann Cleeves (auteur), Valérie Janssen (traducteur)
Wanneer er een lichaam gevonden wordt in Noord Devon, opent detective Matthew Venn een onderzoek waarbij hij ook oog in oog komt te staan met plaaggeesten uit zijn verleden.
Titre
De roep terug
Auteur
Ann Cleeves
Traducteur
Valérie Janssen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The long call
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2023
416 p.
ISBN
9789400516311 (paperback)

Commentaires

Een psychologische thriller in de serie over inspecteur Matthew Venn. Het verhaal speelt zich af in Noord-Devon, waar Venn een moordonderzoek leidt. Een man met een tatoeage van een albatros is dood aangetroffen op het strand, om het leven gebracht door steekwonden. Deze zaak brengt Venn terug naar zijn verleden en de strenge evangelische gemeenschap die hij ooit verliet, waardoor zijn nieuwe leven in botsing komt met de wereld die hij dacht achtergelaten te hebben. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Ann Cleeves heeft tientallen misdaadromans op haar naam staan en kreeg voor haar werk in 2017 de hoogste eer, in de vorm van de CWA Diamond Dagger. Ze is de auteur van de ‘Vera-serie' en 'Shetland-serie', beide bekend van tv. 'De roep terug is de start van een nieuwe serie, die ook voor tv ontwikkeld is. Ann woont in North Tyneside, waar de Vera-serie zich afspeelt.

À propos de Ann Cleeves

CC BY-SA 4.0 - Image by TimDuncan

Ann Cleeves, née le 24 octobre 1954, est une écrivaine britannique de romans policiers.

Biographie

Son père est un instituteur dans un village du Devon. Après avoir abandonné ses études universitaires, elle exerce divers petits métiers : gardienne d'enfants, responsable d'un refuge pour femmes, cuisinière dans un centre ornithologique. C'est à ce dernier emploi qu'elle rencontre son futur mari, un ornithologue amateur. Elle retourne ensuite aux études pour devenir officier de probation.

Elle amorce sa carrière littéraire avec une série policière consacrée aux enquêtes de George Palmer-Jones, un vieux naturaliste, et de sa femme Molly.

Elle est connue pour les enquêtes de l'inspecteur Ramsay ayant pour cadre le Northumberland et surtout pour sa série policière qui se déroule dans les Shetland, en Écosse. Traduits en France…En lire plus sur Wikipedia