Bande dessinée
Néerlandais

Challenger Deep

Christophe Bec (scénariste), Eric Henninot (dessinateur)
De uitputting van de natuurlijke rijkdommen van de planeet drijft de mensheid, met de industriëlen op kop, om de bronnen te verkennen die zich in de abyssale diepte van de oceanen verbergen. Tijdens deze operaties worden monsterijke wezens uit hun schuilplaats bevrijd. Maar het is niet enkel de zee die nog geheimen verbergt
Extra subject
THR, Diepzee, thriller
Titre
Challenger Deep
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Eric Henninot
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'Abysse Challenger
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2009
56 p. : ill.
ISBN
9789088100918

Commentaires

Megamonsterhaaien. Het lijkt een gegeven voor een B-film, maar Christophe Bec en Eric Henninot hebben het aangedurfd om er een stripreeks rond te bouwen dat een A-label verdient. Hun breed opgezette avontuur in de diepzee, maar tegelijk ook over de hele wereld brengt een wetenschappelijk onderbouwd, plausibel verhaal met sterke personages in een oogstrelend realisme.

Om dit tweede album te begrijpen moet je wel mee zijn met de reeks, daarom even het veelgelaagde ? soms wat overladen ? eerste deel recapituleren. Begin jaren '90 stuiten duikers van energiereus Carthago ergens in de Stille Oceaan op enorme grotten met een eigen ? prehistorisch ? ecosysteem. Die ontdekking overleven ze niet, want een van de daar heersende wezens is de megalodon, de voorouder van de witte haai, maar dan tien keer zo groot. De multinational steekt alles in de doofpot, want er staan miljarden op het spel.
Zoveel jaren later begint het deksel ervan enkele scheurtjes te vertonen en een radicale mili…Lire la suite
Oceanologe Kim en haar team komen op een diepte van 800 meter in een lagune zwaar in de problemen. Ze worden gered door het team van Donovan London. De redding heeft echter een prijs. Kim moet meewerken aan de jacht op een Megalodon, een prehistorische haai, voor de verzamelaar Feiersinger. Haar dochtertje Lou wordt door hem gegijzeld, zodat Kim en haar collega Kazinski zullen meewerken. Ondertussen is de derde partij in de persoon van Snyder, de CEO van Carthago, druk bezig om Kim en haar team de pas af te snijden. Het scenario van deze stripserie zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch, inclusief haaienaanvallen en de gevolgen daarvan. De delen zijn niet zelfstandig te lezen; dit tweede deel is het vervolg op 'De lagune van Fortuna' (2013)*. Een nieuwe, verrassende avonturenserie, de moeite waard.

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia