Bande dessinée
Néerlandais

De afgrond gluurt terug

Christophe Bec (scénariste), Ennio Bufi (dessinateur)
Extra subject
strips
Titre
De afgrond gluurt terug
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Ennio Bufi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'abîme regarde en toi
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2021
55 p. : ill.
ISBN
9789463942287 (paperback)

Commentaires

De zoektocht naar natuurlijke hulpbronnen put de Aarde verder uit en zorgt voor verstoring van het evenwicht. Tijdens een boring in een onderwatergrot worden Lou en haar team in hun onderzeeër aangevallen door een megalodon. Een voorhistorische voorouder van de haai, het felste roofdier van de zeeën. De op mensen lijkende wezens die diep in de oceaan leven, maken telepatisch contact met Lou. Lou neemt een rigoureus besluit. Voor zichzelf, maar ook voor haar geliefden. Met een aantal mooie scènes van inheemse bewoners van Vanuatu. In dit album tijdsprongen en vooruitblikken tot 2094. Het ingewikkelde scenario zit vol locatiewisselingen, tijdsprongen en soms verwarrende plotwendingen. De stripserie bevat verschillende verhaallijnen die nu langzaam bij elkaar komen en zo werkt de serie naar een einde toe. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch. De tekenaar geeft een vrij natuurgetrouwe weergave van de achtergronden. De personages zijn iets minder uitgewerkt. De del…Lire la suite

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia