Bande dessinée
Néerlandais

De erfgename van de Karpaten

Christophe Bec (scénariste), Ennio Bufi (dessinateur)
Extra subject
THR
Titre
De erfgename van de Karpaten
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Ennio Bufi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'héritière des Carpates
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2018
53 p., [3] p. : ill.
ISBN
9789088108624 (paperback)

Commentaires

Lou Melville is volwassen geworden. Twaalf jaar zijn verstreken sinds zij en haar moeder met miljardair Feiersinger de ruïnes van een oude onderwaterstad ontdekten. Nu staat ze aan het hoofd van een wetenschappelijke expeditie die onderzoek doet naar de megalodons, de reuzenhaaien. De verzamelaar Feiersinger heeft zijn toekomst gedegen voorbereid en maakt van Lou zijn erfgename. Maar Lou is nog steeds niet op de hoogte van haar eigen afkomst. De kieuwen in haar lichaam geven hun geheimen nog niet prijs. Feiersinger krijgt een relatie met de jonge vrouw Melanie. Wanneer Feiersinger haar familiegeschiedenis ontdekt, verbreekt ze de relatie. Het scenario zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. Met tussen de regels door aandacht voor milieuaspecten als opwarming van de Aarde en het misbruik van de natuur door multinationals. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch. De tekenaar geeft een vrij natuurgetrouwe weergave van de achtergronden. De personages zijn min…Lire la suite

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia