Bande dessinée
Néerlandais

De monolieten van Koubé

Christophe Bec (scénariste), Milan Jovanović (dessinateur)
De broer van de Eeuweling van de Karpaten bereidt in Dubai een grote show voor, waarin hij de Megalodon aan het publiek zal voorstellen. Tegelijkertijd spoelt er een karkas van een gelijkaardige prehistorische haai aan na een grote tsunami.
Na deze ontdekking doet de Carthago-holding er alles aan om uit het oog van de mediastorm te blijven, aangezien deze verrassende ontdekking hen in een kw
Extra subject
THR, thriller
Titre
De monolieten van Koubé
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Milan Jovanović 1971-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les monolithes de Koubé
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2015
54 p. : ill.
ISBN
9789088106453 (paperback)

Commentaires

Dit stripalbum heeft een dramatische start. Een tsunami overspoelt Maleisië, waarna de megalodons, de reuzenhaaien, uit de diepte van de oceaan de mens opzoeken. Kim en haar geadopteerde dochter Lou verblijven in de woestijn in Australië. Maar Lou kan daar niet aarden en wordt ziek. De miljardair Feiersinger betrekt Lou bij zijn onderzoeken naar de monolieten. Enorme kolossen in de zee, die hij naar zijn laboratorium laat transporteren. Lou blijkt de hiërogliefen op de monolieten te begrijpen. Het scenario zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. Met tussen de regels door aandacht voor milieuaspecten als opwarming van de aarde en het misbruik van de natuur door multinationals. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch. De tekenaar geeft een vrij natuurgetrouwe weergave van de achtergronden en blinkt vooral uit in gedetailleerde duistere (onderwater)shots. De personages zijn minder uitgewerkt. De delen zijn niet zelfstandig te lezen; dit deel is het vervolg o…Lire la suite

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia