Bande dessinée
Néerlandais

De put van Kamtsjatka

Christophe Bec (scénariste), Ennio Bufi (dessinateur)
Titre
De put van Kamtsjatka
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Ennio Bufi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La fosse du Kamtchatka
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2019
55 p. : ill.
ISBN
9789088109959 (paperback)

Commentaires

Lou Melville, de hoofdpersoon van deze stripserie, is volwassen. Dertien jaar zijn verstreken sinds zij en haar moeder met miljardair Feiersinger de ruïnes van een oude onderwaterstad ontdekten. Nu staat Lou aan het hoofd van een wetenschappelijke expeditie. Met haar team doet ze onderzoek naar de megalodons, reuzenhaaien. Ze zoekt London Donovan, een voormalig expeditielid, op in Alaska om meer over het verleden te weten te komen. De verzamelaar Feiersinger heeft zijn toekomst goed voorbereid, en maakt van Lou zijn erfgename. Maar Lou is nog steeds niet op de hoogte van haar eigen afkomst. Het scenario zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch. Met enkele gruwelijke beelden na een aanval van de megalodon. De tekenaar geeft een vrij natuurgetrouwe weergave van de achtergronden. De personages zijn iets minder uitgewerkt. De vertaling hapert soms een beetje. De delen zijn niet zelfstandig te lezen; dit is het vervolg op…Lire la suite

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia