Bande dessinée
Néerlandais

De stad van Plato

Christophe Bec (scénariste), Milan Jovanović (dessinateur)
Extra subject
THR
Titre
De stad van Plato
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Milan Jovanović 1971-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La cité de Platon
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2017
54 p. : ill.
ISBN
9789088108204 (paperback)

Commentaires

Verplaatst en opnieuw gereconstrueerd, staan de enorme onderwaterkolommen van Djibouti in het onderzoekslaboratorium van de miljardair Feiersinger. Het team ontcijfert de hiërogliefen; een bijzonder symbool trekt hun aandacht. Een diagram dat het bestaan van vijf onderzeese steden suggereert. Tijdens het bestuderen van prehistorische pleisiosaurussen op de zee van Arafura worden Suzanne en haar collega’s aangevallen door een megalodon, een reuzenhaai. Ze overleeft als enige en gaat de strijd aan met de monsterhaai. Het scenario van deze ballonstrip zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. Met tussen de regels door aandacht voor milieuaspecten als opwarming van de aarde en het misbruik van de natuur door multinationals. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch. De tekenaar geeft een vrij natuurgetrouwe weergave van de achtergronden en blinkt uit in gedetailleerde, duistere (onderwater)shots. De personages zijn minder uitgewerkt. De delen zijn niet zelfstandi…Lire la suite

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia