Bande dessinée
Néerlandais

Het monster van Djibouti

Christophe Bec (scénariste), Milan Jovanović (dessinateur)
Bij een boring in een onderwatergrot worden duikers door een levend fossiel, een mégalodon, aangevallen. Deze prehistorische voorvader van de grote witte haai is het grootste roofdier dat de zeeën en oceanen ooit gekend hebben. Het is een killer van 25 meter! Oceanografe Kim Melville ontdekt dat deze soort in een doolhof va onderwatergrotten overleefd hebben, terwijl er aanvankelijk aangenomen wer
Extra subject
THR, thriller
Titre
Het monster van Djibouti
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Milan Jovanović 1971-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le monstre de Djibouti
Édition
1
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2013
54 p. : ill.
ISBN
9789088104626 (paperback)

Commentaires

De oceanologe Kim wordt door de verzamelaar Feiersinger weer herenigd met haar dochtertje Lou. Het team reist af naar Djibouti omdat daar volgens een van de teamleden een Megalodon, een prehistorische haai, te vinden is in een van de baaien. Tijdens de tocht met kleine duikboten naar de onderzeese kloven in de doorgang van El-Kharb doet Kim een andere opmerkelijke ontdekking. De voorzitter van Carthago geeft ondertussen een huurmoordenaar de opdracht om de leden van de splintergroep van Greenpeace te elimineren. Hij heeft daar een opmerkelijke reden voor. Het scenario van deze strip zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. De prachtig ingekleurde tekeningen, van een andere tekenaar dit keer, zijn helder en realistisch. Inclusief haaienaanvallen en de actie van een groep huurmoordenaars en de gevolgen daarvan. De delen zijn niet zelfstandig te lezen; dit deel is het vervolg op 'Challenger deep' (2009)*. Een verrassende avonturenserie, de moeite waard.

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia