Bande dessinée
Néerlandais

Het pact van de eeuweling

Christophe Bec (scénariste), Ennio Bufi (dessinateur)
Titre
Het pact van de eeuweling
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Ennio Bufi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le pacte du centenaire
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2020
51 p. : ill.
ISBN
9789463941204 (paperback)

Commentaires

London Donovan redt in Alaska een gewonde witte wolf. Op een berghelling in Tibet redt diezelfde Donovan de miljardair Feiersinger door het doden van een enorme yeti. De oceanograaf Kim Melville, in dienst van de rijke verzamelaar Feiersinger, ontdekt dat megalodons in onderwatergrotten hebben overleefd. Lou is volwassen en er zijn twaalf jaar verstreken sinds zij en haar moeder Kim met Feiersinger de ruïnes van een onderwaterstad ontdekten. Samen met anderen doet Kim nu onderzoek naar de megalodons. De kieuwen in haar lichaam hebben een meerwaarde in de diepste wateren van de oceaan. Het ingewikkelde scenario zit vol locatiewisselingen, tijdsprongen en soms verwarrende plotwendingen. De stripserie bevat verschillende verhaallijnen die nu langzaam bij elkaar komen. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch. De tekenaar geeft een vrij natuurgetrouwe weergave van de achtergronden. De personages zijn iets minder uitgewerkt. De delen zijn niet zelfstandig te lezen; dit…Lire la suite

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia