Bande dessinée
Néerlandais
Titre
Leviathan
Scénariste
Christophe Bec
Dessinateur
Ennio Bufi
Titre uniforme
Leviathan (Carthago)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Léviathan
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2020
55 p. : ill.
ISBN
9789463940887 (paperback)

Commentaires

Lou Melville, de hoofdpersoon van deze stripserie, is volwassen. Dertien jaar zijn verstreken sinds zij en haar moeder met miljardair Feiersinger de ruïnes van een oude onderwaterstad ontdekten. Nu staat Lou aan het hoofd van een wetenschappelijke expeditie. Met haar team doet ze onderzoek naar de megalodons, reuzenhaaien. De verzamelaar Feiersinger heeft zijn toekomst goed voorbereid en maakt van Lou zijn erfgename. Maar Lou is nog steeds niet op de hoogte van haar eigen afkomst. Het ingewikkelde scenario zit vol locatiewisselingen, tijdsprongen en soms verwarrende plotwendingen. De serie bevat verschillende verhaallijnen die nu langzaam bij elkaar komen. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch. Met enkele gruwelijke beelden na een aanval van de megalodon. De tekenaar geeft een vrij natuurgetrouwe weergave van de achtergronden. De personages zijn iets minder uitgewerkt. De delen zijn niet zelfstandig te lezen; dit achtste deel is het vervolg op 'De put van Kamts…Lire la suite

À propos de Christophe Bec

Christophe Bec est un auteur de bande dessinée français, né le 24 août 1969 à Rodez en Aveyron. Il est connu pour avoir dessiné Zéro absolu, Sanctuaire (écrit par Xavier Dorison), Bunker (coécrit avec Stéphane Betbeder) ou Prométhée. Christophe Bec est également l’auteur des séries Carthago, Pandemonium, Sarah, Olympus Mons et Under, écrites pour le dessinateur italien Stefano Raffaele.

Il est le frère de Guilhem, dessinateur de Space Mounties sur le scénario de Pierre Veys et de Zarla écrit par Jean-Louis Janssens.

Biographie

Jeunesse et formation

Christophe Bec est né le 24 août 1969 à Rodez où, même s'il a vécu ses prem…En lire plus sur Wikipedia