Livre
Néerlandais
Een IJslandse rechercheur onderzoekt de verdwijning van een alleenstaande moeder; een zaak die ingewikkelder wordt naarmate het aantal verdachten groeit.
Titre
IJskoude leugens
Auteur
Eva Björg Ægisdóttir 1988-
Traducteur
Willemien Werkman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Islandais
Titre original
Stelpur sem ljúga
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2022
320 p.
ISBN
9789026161063 (paperback)

Commentaires

Het tweede deel in de duistere crime-serie ‘IJslandse moorden’. Als de alleenstaande moeder Maríanna verdwijnt en een briefje op de keukentafel achterlaat, gaat iedereen uit van zelfmoord. Zeven maanden later treffen voorbijgangers haar lichaam aan op de lavavelden en wordt duidelijk dat ze slachtoffer is van moord. Rechercheur Elma ontfermt zich over de zaak, die steeds complexer wordt naarmate het aantal verdachten groeit. Elma volgt het spoor terug tot aan de jeugd van Maríanna, een meisje dat nooit was zoals anderen… ‘IJskoude leugens’ is in een pakkende, beeldende stijl geschreven, met sterke vrouwelijke personages. Eva Björg Ægisdóttir (1988) groeide op in de IJslandse stad Akranes, het decor van haar thrillers, maar woont en werkt inmiddels in Reykjavík. Haar debuut 'Vanuit het duister' werd internationaal lovend ontvangen.

À propos de Eva Björg Ægisdóttir

Eva Björg Ægisdóttir, née en 1988 à Akranes, est une écrivaine islandaise, autrice de romans policiers.

Son roman Elma a reçu en Islande le prix Blackbird Award. Créé par les écrivains islandais Yrsa Sigurdardóttir et Ragnar Jónasson, ce prix récompense les meilleurs espoirs du polar islandais,,,.

Les intrigues de ses romans suivent les enquêtes d'une policière, Elma,. Ils sont traduits et édités dans 14 langues.

Œuvres

  • Elma [« Marrid í stiganum »] (trad. de l'anglais par Ombeline Marchon), Paris, Éditions de La Martinière, 2021, 400 En lire plus sur Wikipedia