Flipback
Néerlandais

Het eindeloze strand

Jenny Colgan (auteur), Els van Son (traducteur)
De bevolking van het Schotse eiland Mure plukt de vruchten van de samenwerking met de rijke Amerikaan Colton Rogers, waardoor het eiland een toeristische trekpleister is geworden.
Extra subject
Dwarsligger
Titre
Het eindeloze strand
Auteur
Jenny Colgan
Traducteur
Els van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The endless beach
Éditeur
[Amsterdam]: Dwarsligger, 2020
643 p. ; 12 cm
ISBN
9789049807771 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De bevolking van het Schotse eiland Mure plukt de vruchten van de samenwerking met de rijke Colton Rogers, waardoor het eiland een toeristische trekpleister is geworden. Flora, die een relatie heeft met haar baas Joël, ontdekt dat ze steeds verder verwijderd raken van elkaar. Joël heeft blijkbaar geheimen die hij niet kan of wil delen. De Syrische arts Saif bouwt op Mure een nieuw bestaan op als huisarts en moet zijn getraumatiseerde kinderen opvoeden. De enige relatie die goed lijkt te gaan, is die van Colton met de broer van Flora: hij doet een huwelijksaanzoek. Het is een warm verhaal over gemeenschapszin. Maar ook heftig door de problemen waarmee vluchtelingen geconfronteerd worden. De geheimen van Joël zijn terug te voeren op traumatische jeugdervaringen, waardoor hij niet in staat is om zich helemaal over te geven aan Flora. Het is een ontroerend mooi verhaal over vertrouwen en acceptatie dat niet altijd alles mogelijk is. Een absolute aanrader voor een breed publiek dat houdt v…Lire la suite

À propos de Jenny Colgan

Jenny Colgan, née Jennifer Colgan le 14 septembre 1972 à Prestwick, en Écosse, est une romancière britannique, auteur de comédies romantiques telles que Le Mariage d'Amanda (2000), Recherche Andy désespérément (2001) et plus récemment The Good,the Bad and the Dumped (2010).

Biographie

Jenny Colgan a fait ses études à l'université d'Edimbourg (Ecosse) et a travaillé six ans dans un service de santé. En parallèle, elle fut aussi dessinatrice de comic.

Elle est mariée à Andrew, un ingénieur de la marine, et a trois enfants: Wallace, Michael-Francis et Delphie.

En 2000, elle publie son premier roman, une comédie romantique :Le mariage d'Amanda. En 2013 son roman Welcome to Rosie Hopkins' Sweetshop of dreams remporte le prix du "Roman romantique de l'année" (Romanti…En lire plus sur Wikipedia