Livre
Néerlandais
Rechercheur Eddie Feber moet erachter zien te komen wat de bedoelingen zijn van een lichtgevende verschijning die ’s nachts mensen bedreigt en briefjes achterlaat.
Titre
Nachtloper
Auteur
Karin Fossum
Traducteur
Sofie Maertens Michiel Vanhee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Natteløperen
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2023
234 p.
ISBN
9789022598467 (paperback)

Commentaires

Een Scandinavische thriller over een zonderlinge jongen die zijn grootvader dood aantreft en een mysterieuze verschijning die mensen bedreigt. Meidel Jonsson staat er alleen voor nadat hij zijn grootvader dood aantreft, en dat terwijl het leven al lastig genoeg is. In Meidels hoofd bevinden zich veel verschillende gebieden, zoals één voor plezier, en ook één om verwoesting aan te richten. Als hij aan de praat raakt met een jong meisje achter de kassa grijpt hij zijn kans op verandering. In de stad krijgen verschillende mensen ’s nachts dreigend bezoek van een lichtgevende verschijning met een wapen. Het is een raadsel wat de bedoeling is van de verschijning en Rechercheur Eddie Feber heeft niet veel om mee te werken. Dan worden er achtergelaten briefjes ontdekt. Meeslepend en in rauwe stijl geschreven. Karin Fossum (1954) is een internationaal bekende schrijver en dichter. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere prijzen.

À propos de Karin Fossum

CC BY-SA 3.0 - Image by TimDuncan

Karin Fossum, née le 6 novembre 1954 à Sandefjord dans le sud de la Norvège, est une écrivaine norvégienne.

Biographie

Karin Mathisen est née le 6 novembre 1954 à Sandefjord. Elle vit actuellement avec ses deux filles à Tyrifjorden dans la région d'Oslo.

Karin Mathisen fait ses débuts avec la poésie. Son premier recueil de poésie, Kanskje I Morgen, lui vaut le prix des débutants Tarjei Vesaas (en) en 1974. Elle publie ensuite les recueils de poèmes Med ansiktet i skygge en 1978, I et annet lys e 1992 et Soylen en 1994,.

Elle travaille quelque temps dans des hôpitaux, des maisons de soins infirmiers et à la réhabilitation de toxicomanes.

Durant les années 1990, elle publie…En lire plus sur Wikipedia